Dag 2, de dag van de energizers!

Dag 2 van de eerste landelijke VG Hackathon zit er op. Heb je het verslag van dag 1 gelezen? De dag leek op dat moment voorbij, maar dat bleek niet het geval……We hebben verhalen gehoord van teams die ’s avonds nog tot laat doorgewerkt hebben, uit eten zijn geweest en er zijn zelfs bowlingrecords gebroken in Nijmegen. 

Op dag 2 startten de teams weer vol energie met hun probleemstelling. Veel teams hebben deze gisteren verder verfijnd. Volgens de methodiek is het nu tijd voor het onderzoeken van een oplossingsrichting, het bedenken van een prototype en het bepalen van het businessmodel. De eerste bedrijven en experts werden uitgenodigd en er was zelfs een team voor de lunch al aan het hacken!

 

Alle teams konden vooraf deelnemen aan een methodiekworkshop van Otto Freijser gebaseerd op Lean Startup. Het is leuk om te zien dat de teams allemaal druk zijn met brainstormwerkvormen, canvassen e.d. om een goed methodisch proces te doorlopen om tot een oplossing voor hun teamuitdaging te komen.

 

Het bleek vandaag de dag van de energizers. Teams deden er alles aan om hun energieniveau op peil te houden en de alertheid weer te vergroten. We hebben voorbeelden voorbij zien komen, zoals sporten, varen, muziek aan het strand, het appelspel, tafelvoetbalwedstrijden en wandelingen. Moeten we ons zorgen maken dat dat op dag 2 al zo hard nodig is? Bestuurders en/ of collega’s kwamen versnaperingen brengen om ook de innerlijke mens te verzorgen.

 

Terwijl bij de landelijke organisatie de prijzencheques bezorgd worden, wordt er binnen de teams al voorzichtig gediscussieerd over wie straks de oplossing moet gaan pitchen op het podium. De teamcaptain, een cliënt, de probleemhouder? Wie durft? Gelukkig hebben ze nog een dag de tijd om na te denken en worden ze donderdagavond nog gecoacht door 2 trainers van de Rabobank. 

Het camerateam reisde af naar Zuid Limburg en werd na uren zoeken in de lage landen beloond met een stukje vlaai!

Het landelijke organisatieteam legde vandaag o.a. de afspraken vast met BNR over een interview op de radio, zette de evaluatieformulieren online, zette het systeem voor de publieksjury klaar en regelde de laatste kaartjes voor de kaartverkoop. Als energizer werd er geflirt met George Clooney.

Morgen sluiten de eerste Rabobankmedewerkers aan bij de teams om te helpen bij ‘haalbaarheid’, ‘betaalbaarheid’ en ‘schaalbaarheid’. Woensdag is toch wel een beetje D-day….Zitten we op het juiste spoor? Gaat deze oplossing echt antwoord bieden op onze vraag? Hoe gaan we het product maken? Aan welke eisen moet het voldoen? Morgen lees je hoe dat gegaan is!

Volg ons en de deelnemende teams op Twitter via #VGHackathon. 

Tot morgen!

Sanneke, Jethro, Bart , Erwin en Suzanne