Dag 3, de dag van de flow en de lichte paniek!

Als je de vorige verslagen heb gelezen dan weet je dat er al vanaf maandag hard gewerkt wordt door de 35 zorgorganisaties, nu verdeeld over 30 teams. Op dag 3 hebben de teams de opdracht om hun prototype te verbeteren en te toetsen bij de eindgebruiker.

Diverse Rabobankmedewerkers sloten aan bij de teams om hun expertise te delen en te adviseren. Die Rabo-inzet  wisselde van het bouwen van prototypes van lego tot serieuze canvassen ☺.

 

De input van de bankmedewerkers werd zeer gewaardeerd, maar andersom werd die waardering ook uitgesproken. Een van de managers van de Rabobank, Andre Vermeulen, gaf aan: “Ik was vandaag te gast bij team Zuidwester. Wat een fantastisch team en een gave invulling om kwaliteit van leven door cliënten, ouders en begeleiders door beweging te verbeteren!”.

Sommige teams zaten duidelijk in de flow! Ze voerden discussies, verfijnden hun prototype en stuiterden van de ideeën. We kregen ook allerlei filmpjes door van mensen die op bezoek waren bij verwanten, bedrijven of in de woonkamer van cliënten allerlei prototypes aan het testen waren. Het is leuk als je als landelijk comité nog geen idee hebt wat ze gaan maken (top secret natuurlijk!) en dan iemand door de woonkamer ziet kruipen. Vrijdag  (demoday) weten we waarom.

Vanmorgen was nieuwszender BNR op bezoek bij PSW in Roermond en Suzanne Verheijden van het landelijk organisatieteam ging mee om te kijken hoe dat interview verliep. Angela (teamcaptain) werd geïnterviewd. 

Maandag wordt dit interview, samen met een interview met de winnaar van a.s. vrijdag en Jethro Hardeman in de studio afgespeeld. Je kunt dit terugluisteren om 15.30 uur op BNR- Beter. De groep zat met 10 man in een hele warme ruimte te werken waarvan letterlijk ALLE muren bekleed waren met flap-overs. Ze hebben daarom ook de gang maar geconfisqueerd. Er hing een ongelooflijke energie! Zou dat door de kroegentocht komen? Het PSW-team van Roermond had de avond ervoor namelijk tot de nachtelijke uurtjes in de kroeg gezeten. Ze oogden toch nog energiek. Suzanne vroeg hen wat zo’n hackathon met je gezondheid en je privéleven doet….Bekijk hier hun antwoord.

Er was ook lichte paniek. Er was bijvoorbeeld een team dat er deze ochtend achter kwam dat het idee waar ze ongelooflijk enthousiast over waren al bestond. En dat voor hun reserve-idee eigenlijk ook al oplossingen waren. Dan moet je dus weer gaan reframen en dat vraagt even een nieuwe dosis kracht en doorzettingsvermogen. Dat hoort bij het proces. Het is een bekend fenomeen en is kenmerkend aan dag 3. Het is immers de dag van de flow en de lichte paniek. 

Dag 4 wordt ongetwijfeld de dag van de last minute stress. Dus vroeg naar bed allemaal, geen seks voor de wedstrijd en morgen gezond weer op!

Volg ons en de deelnemende teams op Twitter via #VGHackathon. 

Tot morgen!

Sanneke, Jethro, Bart en Suzanne