Dag 4, de dag van de last minute stress!

Dag 4 van de eerste landelijke VG Hackathon zit er op. D-day! Het prototype is klaar (of zou dat moeten zijn, vandaar dat het de dag van de stress is) en nu is er aandacht voor verfijning van het ontwerp, communicatie en de businesscase!

Er waren weer diverse Rabobankmedewerkers aanwezig bij de teams en die gaven goede adviezen voor het financiële deel.

Het was wat stiller op communicatiekanaal Slack. Belangrijke vragen als “Welke kleur sokken doen we aan?” en duizend vragen over de techniek, en wat iedereen allemaal extra kan en mag laten zien op het podium. Aan het einde van de dag kwamen er wat ‘game-on’-berichten. “Trots op onze organisatie’, “mooi product”, en “dat de beste mogen winnen!”. De wedstrijd is duidelijk begonnen.

Maar ook een organisatie die belde om alvast te vragen wat ze allemaal moesten doen en aanleveren als ze gingen winnen. Gevalletje te vroeg pieken? Nee hoor, gezond zelfvertrouwen en voorbereid zijn op het beste. 

Het camerateam van Visiontainment maakte het laatste filmpje op locatie en legde deze week in totaal 1809 kilometer af. Helden. @Middin, graag een leaseauto voor Bart Rijgersberg. 

Vanavond gaan 18 teams hun pitch verfijnen met Rabo pitchtrainers Erik de Deugd en Eelco Rietveld. 

Om 00.00 uur moeten alle presentaties zijn aangeleverd. Dat moment van verzenden wordt een dingetje. Heb ik alles goed geüpload? Zitten er geen fouten in? Is de presentatie wel aangekomen? En dan slapen. Correctie: proberen te slapen. Want de zenuwen gieren bij de pitchers door de keel. En morgen zit de rest van het team in de zaal met plaatsvervangende zenuwen. Gelukkig hebben we een borrel achteraf. De pitches mogen 3 minuten duren, en dan gaat zonder pardon de muziek keihard aan. Dwars door je conclusie heen. Timing is een ding en daar kan vanavond en morgenochtend nog op geoefend worden. 

Kom je morgen kijken? (we zijn uitverkocht). Bereid je dan voor op een bruisende, energieke middag met 30 pitches. Het wordt even een flinke zit, maar dan heb je ook wat! Mooie oplossingen voor de gehandicaptenzorg  met inzet van bestaande en nieuwe technologie!

Volg ons en de deelnemende teams op Twitter via #VGHackathon. 

Tot morgen!

Sanneke, Jethro, Bart en Suzanne