VG Hackathon 2018

1e landelijke Hackathon voor mensen met een verstandelijke beperking 

De zorg is in beweging, er dreigt een flink personeelstekort, en de technologie haalt de samenleving in. Dat vraagt om actie!

Van maandag 9 tot en met vrijdag 13 april organiseren innovatoren vanuit het netwerk VG-innovators de eerste landelijke hackathon in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Tijdens dit evenement wordt er 4 dagen lang in teamverband binnen diverse zorgorganisaties gezocht naar een antwoord op de vraag:

Hoe kunnen we mensen met een verstandelijke beperking ook in de toekomst nog beter ondersteunen met behulp van technologie?

Ter afsluiting zullen de teams op de vijfde dag hun uitkomsten presenteren tijdens de Demoday. Hierbij kiest de jury een winnaar.

Deze week is het zo ver! Volg ons via social media!

Juryleden

Prijzen

Er zijn 3 prijzen te winnen die een combinatie zijn van prijzengeld en exposure. Zo krijgen jullie direct een vliegende start om de oplossing direct door te ontwikkelen!

1e prijs:

  • €15.000 prijzengeld
  • een bijdrage in de uitzending van BNR Beter 16 april om 15.30
  • Je oplossing  op dinsdag 17 april laten zien op de Computable stand tijdens de Zorg & ICT beurs.

2e prijs

  • €10.000 prijzengeld
  • Je oplossing op woensdag 18 april laten zien op de Computable stand tijdens de Zorg & ICT beurs

3e prijs

  • €5.000 prijzengeld
  • Je oplossing op donderdag 19 april laten zien op de Computable stand tijdens de Zorg & ICT beurs.

Publieksprijs

  • Je ontvangt applaus en symbolisch cadeau!

VG innovators netwerk

Om innovatie binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg naar een hoger niveau te tillen hebben innovatiemanagers van verschillende zorginstellingen de informele groep VG-innovators opgericht. Zij constateerden dat er een gat is ontstaan tussen de beschikbare innovaties en de bestaande behoefte in de sector. Dit komt voornamelijk omdat zorginnovaties vaak niet aansluiten bij de vraag vanuit de sector, omdat ze zijn gericht op een andere doelgroep zoals de ouderenzorg. Om hier verandering in te brengen gaan de deelnemers van de hackathon als collectief op zoek naar invulling van de behoefte vanuit de verstandelijk gehandicaptenzorg.

Naast de uitkomst van de prototypes laat deze hackathon ook zien dat zorginstellingen samenwerken om de algehele verstandelijk gehandicaptenzorg te verbeteren en zich te profileren als een innovatieve speler voor bedrijven. De Rabobank is partner van dit evenement.

Deze hackathon is een samenwerking van:

Onze partner:

Sponsors:

 

Visiontainment verzorgt alle promotiefilmpjes en de video’s en graphics tijdens de Demoday.
KPN sponsort de hoofdprijs van de VG Hackathon 2018 voor het meest innovatieve idee.
Diabolo ICT sponsort de derde prijs van de VG Hackathon 2018.